Βαθύς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι

παγκόσμια ημέρα ποίησης
Παγκόσμια ημέρα ποίησης 21 Μαρτίου
17 Μαρτίου 2019
ταινίες προσεχώς 28/3/2019
Ταινίες προσεχώς 28/3/2019
23 Μαρτίου 2019
Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Η επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς και η φροντίδα του προσώπου μας από επαγγελματία αισθητικό, στις μέρες μας, είναι μία πολυτέλεια. Με προσοχή και ακολουθώντας τα σωστά βήματα μπορούμε να επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, σε ότι αφορά το βαθύ καθαρισμό του προσώπου, μόνες μας στο σπίτι.

Το δέρμα μας είναι ευαίσθητο. Καλό είναι να κάνουμε τον καθαρισμό το απόγευμα προς το βράδυ, για να μην εκτεθούμε στον ήλιο. Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε αντιηλιακή κρέμα.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Καθαρίζουμε το δέρμα από το μακιγιάζ με γαλάκτωμα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχουμε, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο. Δε χρησιμοποιούμε λοσιόν γιατί περιέχει οινόπνευμα και κλείνει τους πόρους. Τέλος, δεν ξεχνάμε ότι τα χέρια μας πρέπει να είναι καθαρά.

Βήμα 2ο: Ατμόλουτρο

Στο ινστιτούτο υπάρχει ειδικό μηχάνημα, το οποίο αναδύει ατμό με όζον. Στο σπίτι, βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό. Στο νερό μπορούμε να ρίξουμε είτε χαμομήλι είτε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τοποθετούμε το κεφάλι μας πάνω από την κατσαρόλα, σε απόσταση 20 με 30 εκ. σκεπάζοντάς το με μία πετσέτα για να φυλακίσουμε τον ατμό. Περιμένουμε για 15 με 25 λεπτά.

Βήμα 3ο: Αφαίρεση σμήγματος

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα. Σε αυτό το βήμα είμαστε πολύ προσεκτικές, ώστε να μην πληγώσουμε κι αφήσουμε σημάδια στο δέρμα. Πρώτα ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντηλο το πρόσωπο, για να αφαιρέσουμε την υγρασία από τη διαδικασία με τον ατμό. Έπειτα, τυλίγουμε τα ακροδάχτυλα με χαρτοπετσέτες. Μετά με τα ακροδάχτυλά μας (ποτέ δε χρησιμοποιούμε τα νύχια μας) πιέζουμε στη βάση του στίγματος προς τα επάνω. Δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε συχνά τις χαρτοπετσέτες.

Οι πόροι είναι ανοιχτοί μετά τον ατμό, οπότε δε χρειάζεται να πιέσουμε πάρα πολύ. Δεν ξεχνάμε πως δεν είμαστε ειδικοί και προσέχουμε, ώστε να μην υπερβάλουμε με τις κινήσεις μας. Όταν παρατηρήσουμε ότι οι πόροι έχουν κλείσει δεν πιέζουμε άλλο. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε το 2ο βήμα για 10 λεπτά. Εναλλακτικά συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα.

Βήμα 4ο: Απολύμανση

Το δέρμα μας έχει ταλαιπωρηθεί και υπάρχει φόβος για μόλυνση. Στο ινστιτούτο θα ήταν η ώρα του καυτηριασμού με υψίσυχνα. Στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε ένα μείγμα αντισηπτικής μάσκας. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε κρέμα πανθενόλης με λίγες σταγόνες ιωδιούχου αλκοόλης. Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο σαν μάσκα, όχι κοντά στα μάτια, για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουμε. Ο καθαρισμός τελείωσε. Αυτό που μένει είναι να φροντίσουμε το δέρμα μας μιας και το ταλαιπωρήσαμε λίγο. Τι καλύτερο λοιπόν από μία καταπραϋντική μάσκα με αλόη και τέλος την ενυδατική μας κρέμα.

Το καλύτερο είναι, μετά από αυτή τη διαδικασία, να αφήσουμε το δέρμα να αναπνεύσει για μία μέρα τουλάχιστον χωρίς να βαφτούμε. Για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα του βαθέος καθαρισμού δεν ξεχνάμε την καθημερινή και εβδομαδιαία περιποίηση του δέρματός μας. Έτσι ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να μπει στο πρόγραμμα 1 με 2 φορές το εξάμηνο. Και να ξέρετε ότι στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε θαύματα με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας, αλλά αυτή είναι μία ιδέα για επόμενο άρθρο!

Είστε έτοιμες! Λαμπερές και φωτεινές!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: Η καλή μας φίλη και αισθητικός

Comments are closed.