Τα έξι κλουβιά

Βαθύς καθαρισμός προσώπου
Βαθύς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι
19 Μαρτίου 2019
ταινίες προσεχώς 28/3/2019
Ταινίες προσεχώς 28/3/2019
23 Μαρτίου 2019

Υπάρχουν πολλά είδη μοναξιάς. Το πρώτο και, κατά την άποψή μου, το χειρότερο, είναι όταν για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν οι γονείς πια και στον κόσμο δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν αδέρφια. Ο άνθρωπος έχει το σπίτι του και τη δουλειά του, αλλά όχι συγγενείς. Είναι μια πραγματική τραγωδία.

Το δεύτερο είναι όταν κάποιος έχει μια σχέση ή/και είναι παντρεμένος. Για κάποιο λόγο έχει χαθεί η επικοινωνία στη σχέση αυτή και τότε ο άνθρωπος, παρότι έχει ανάγκη από συμπαράσταση, αισθάνεται ότι δεν τον ακούει κανείς.

Το τρίτο είναι η μοναξιά του πλήθους. Βρίσκεσαι σε μια τεράστια συναυλία σε ένα στάδιο και περιβάλλεσαι από χιλιάδες κόσμου. Η παρέα σου κοιτάζει τη σκηνή αντί για εσένα και εκείνη τη στιγμή αισθάνεσαι πραγματικά και ολότελα μόνος σου.

Η τέταρτη είναι η νομιζόμενη μοναξιά, το ακριβώς αντίθετο της προηγούμενης. Περπατάς μόνος στο δρόμο και γύρω δεν υπάρχει ψυχή. Έχεις την έντονη αίσθηση όμως ότι κάποιος σε παρακολουθεί. Είναι μάλλον ένα ζευγάρι αδιάκριτα μάτια πίσω από κάποια κουρτίνα σε ένα παράθυρο που σε κοιτούν ενώ επιστρέφεις.

Το πέμπτο είδος είναι η μοναξιά των social media. Μπορεί να ποστάρεις βιντεάκια και φωτογραφίες από χαρούμενες στιγμές και να περιμένεις τα likes, αλλά εκείνη τη στιγμή είσαι απλά πάνω από μια οθόνη. Μόνος σου.

Το έκτο και τελευταίο είδος είναι η μοναξιά του συγγραφέα. Ο συγγραφέας πηγαίνει καθημερινά στις ασχολίες του, μαζεύει εικόνες και εμπειρίες και πλάθει στο μυαλό του μια ιστορία. Τότε, ηθελημένα πια, απομονώνεται στο γραφείο του για να μας διηγηθεί γραπτά όσα έζησε.

Comments are closed.