Οργάνωση γάμου

Ταινίες προσεχώς 11/4/2019
Ταινίες προσεχώς 11/04/2019
8 Απριλίου 2019
Οργάνωση γάμου
Οργάνωση γάμου-μέρος 2ο
16 Απριλίου 2019
Ζευγάρι γάμος

Οι περισσότεροι γάμοι στην Ελλάδα γίνονται από Μάιο μέχρι Οκτώβρη. Τώρα είναι η εποχή που όλες οι μέλλουσες νυφούλες αγωνιούν. Κάποιες πιστεύουν πως δε θα τα προλάβουν όλα και άλλες θεωρούν ότι κάτι έχουν ξεχάσει αλλά δεν ξέρουν τι είναι αυτό. Οι περισσότεροι γαμπροί συνήθως απέχουν από τις προετοιμασίες.

Σε άλλες χώρες οι περισσότερες κοπέλες απευθύνονται σε wedding planners, με το αζημίωτο φυσικά. Εμείς όμως δεν το συνηθίζουμε. Αυτό μας οδηγεί σε ένα άγχος και ένα πανικό που ίσως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Ο γάμος αποτελεί ένα κοσμικό γεγονός και ένα ορόσημο στη ζωή ενός ζευγαριού. Αυτή η σκέψη εντείνει το άγχος της νύφης. Ωστόσο, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Σκεφτείτε λίγο διαφορετικά και απολαύστε τη διαδικασία.

Εγώ όταν παντρεύτηκα σκέφτηκα μόνο πως θα ήθελα να είναι ο γάμος μας, πως θα περάσουμε όλοι καλά, ώστε να γίνει αυτός ο γάμος μία χαρούμενη ανάμνηση για όλους. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ο εντυπωσιασμός των καλεσμένων και η επιλογή πραγμάτων που δεν αντιπροσώπευαν εμένα και τον άντρα μου. Άρα, εσείς θα δώσετε το ύφος και το χαρακτήρα στο γάμο σας και όχι οι καλεσμένοι σας.

Θρησκευτικός ή πολιτικός;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σκεφτείτε τι γάμο θα κάνετε, θρησκευτικό ή πολιτικό. Στον πολιτικό γάμο τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα γιατί αμέσως αμέσως οι πολλοί στολισμοί και τα πολλά προεόρτια μειώνονται. Φυσικά ως πρώτο βήμα στη διοργάνωση του γάμου είναι να κλείσετε την επιθυμητή ημερομηνία στην εκκλησία ή το δημαρχείο.

Ποιος είναι ο τύπος σας;

Κατά δεύτερον σκεφτείτε τον τύπο σας. Είστε μία κοπέλα απλή, σύγχρονη, μοντέρνα, κλασική, ρετρό; Μόλις καταλήξετε σε αυτό όλα τα υπόλοιπα θα κινηθούν σε αυτό το στυλ.

Γλέντι

Νυφικό γλέντι

Στη συνέχεια θα πρέπει σιγά σιγά να επισκεφτείτε εγκαταστάσεις για το γλέντι μετά την τελετή. Καλό είναι δοκιμάσετε το μενού και να δείτε το μαγαζί “σε δράση” αν είναι δυνατό. Αν είναι υπαίθριος ο χώρος θα πρέπει να συζητήσετε και για μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση βροχής. Συνήθως τα μαγαζιά φροντίζουν γι’ αυτό, αλλά μην το αφήσετε στην τύχη του.

Θέμα

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα. Το θέμα αυτό θα “δέσει” όλα τα στοιχεία του γάμου, από το νυφικό μέχρι τις μπομπονιέρες. Αφού αποφασίσετε τον οικονομικό προϋπολογισμό που μπορείτε να διαθέσετε θα κινηθείτε ανάλογα.

Κουμπάροι

Φυσικά θα πρέπει να επιλέξετε τους κουμπάρους αν δεν το έχετε ήδη αποφασίσει. Αυτοί θα σας βοηθήσουν πολύ και στην οργάνωση και προετοιμασία του γάμου. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε και το δώρο τους!

Λίστα καλεσμένων

Ξεκινήστε να φτιάχνετε και τη λίστα των καλεσμένων, ώστε να είστε σίγουρες ότι δε θα ξεχάσετε κάποιον. Σε αυτό το βήμα θα συνδράμουν και οι γονείς. Συνεπώς, εσείς έχετε να σημειώσετε μόνο τους φίλους σας.

Φωτογράφος

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η επιλογή του φωτογράφου. Στο κάτω κάτω, εκτός από τις αναμνήσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι τα μόνα που θα σας μείνουν όταν περάσει ο καιρός.

Μουσική

Σημαντικό βήμα επίσης είναι να αποφασίσετε τη μουσική που θα παίζει στο πάρτι μετά το γάμο. Επιλέξτε ανάμεσα σε DJ ή ορχήστρα. Επικοινωνήστε σύντομα μαζί τους γιατί μπορεί να είναι κλεισμένοι την ημερομηνία που τους χρειάζεστε. Και μια που μιλάμε για μουσική, μην ξεχάσετε να βρείτε ένα τραγούδι για τον πρώτο χορό με το σύζυγό σας.

Νυφικό

Νυφικό

Σιγά σιγά περνάμε στα όμορφα του γάμου! Αρχίστε να επικοινωνείτε με καταστήματα νυφικών. Κάποια από αυτά θα σας δεχτούν αμέσως, άλλα όμως θα σας προτρέψουν να κλείσετε ραντεβού. Οπότε μη νομίζετε ότι θα τελειώσετε σε ένα απόγευμα. Η ποικιλία των νυφικών θα σας αφήσει άφωνες. Μη βιαστείτε να απορρίψετε ένα σχέδιο επειδή δε σας συνεπήρε στην κρεμάστρα, φορεμένο θα δείχνει αλλιώς. Δοκιμάστε και κρίνετε. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και ένα άτομο, του οποίου το γούστο εκτιμάτε και είναι ειλικρινές. Αποφύγετε τα βαθειά ντεκολτέ ή τα πολύ μίνι, δεν είναι σικ, και βασικός στόχος είναι να είστε μία πριγκίπισσα. Μόλις το επιλέξετε θα είστε πιο ήρεμη και όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι “it’s all downhill from here”.

Στα καταστήματα νυφικών θα βρείτε και επιλογές σε κουάφ ή πέπλο αλλά και μπομπονιέρες. Ρίξτε μία ματιά και δοκιμάστε κουφέτα που, ως προς έκπληξή μου, βγαίνουν σε πολλές, πάρα πολλές γεύσεις! Μπορείτε να δείτε στέφανα, καράφα με ποτήρι καθώς και ρούχα για τα παρανυφάκια.

Η λίστα συνεχίζεται στο επόμενο άρθρο. Μη στενοχωριέστε για τίποτα!

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μία λίστα για να σας βοηθήσει στη διαδρομή προς τη μεγάλη μέρα.

Λίστα για την οργάνωση γάμου

Πηγή: Εγώ που το έζησα

Comments are closed.