Αγαπητό μου καφέ,
δε μοιάζεις με κανένα άλλο χρώμα που έχω γνωρίσει. Στα αγγλικά σε λένε brown, εμείς καφέ. Δεν είσαι μαύρο, δεν είσαι μπλε. Είσαι το χρώμα της γης και του χώματος του νοτισμένου. Καφέ είναι τα φύλλα του φθινοπώρου, καφέ και το κακάο. Είσαι ουδέτερο, αλλά δεν ταιριάζεις με τίποτα! Πολλές σε θεωρούν σοβαρό και κλασσάτο, κατάλληλο για επαγγελματικές εμφανίσεις. Εγώ δεν ξέρω πώς να σε συνδυάσω. Αν βάλω καφέ κάτω και πράσινο πάνω, είμαι σαν δέντρο μονάχο στον κάμπο. Αν βάλω πολλές αποχρώσεις του καφέ, θα βαρεθώ κι εγώ που τα φόρεσα.
Το καφέ δεν ταιριάζει με το μαύρο, λέγανε παλιά. Η καινούρια γενιά μας είπε το αντίθετο. Δεν μπορείς όμως να φοράς καφέ ρούχα και από κάτω να φορέσεις ασυνδύαστο μαύρο παπούτσι. Έχεις καφέ παπούτσι να το ταιριάσεις; Καφέ πανωφόρι; Καφέ γαντάκια; Καφέ κασκόλ; Θα ξοδέψεις μια περιουσία για ένα καφέ σύνολο; Πόσες φορές θα το βάλεις πια;
Πώς να δώσεις λίγο φως σε ένα καφέ σύνολο: Βάλε λίγο μπεζάκι, θα έλεγε μια στυλίστρια, στο πουλόβερ ή και στο καλσόν. Όπως δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, έτσι και αν δοκίμασα καφέ με μπεζ, τυλίχτηκα από πάνω με ένα μακρύ παλτό και δεν ξαναβγήκα ποτέ από το σπίτι με ένα συνολάκι που αντιπαθώ. Αν πάνω από το καφέ με μπεζ προσθέσω και κάτι χρυσό, το ορκίζομαι, θα τρελλαθώ!
Γιατί να είμαι ένα με τη φύση; Ο άνθρωπος δημιούργησε τον πολιτισμό και τα τεχνητά χρώματα σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις. Καλύτερα ένα μωβ ρουαγιάλ στα ρούχα και ένας καφές στο φλυτζάνι μου.
Με αγάπη,
Η παντοτινά μαύρο σου