Ταινίες προσεχώς 14/03/2019
Ταινίες προσεχώς 14/3/2019
11 Μαρτίου 2019
ταινίες προσεχώς 21/03/2019
Ταινίες προσεχώς 21/3/2019
17 Μαρτίου 2019
Ενυδατική κρέμα

FreeImages.com/Slawomir Rodak

Ένα πρόσωπο φωτεινό και λαμπερό είναι αυτό που ζητάει κάθε γυναίκα. Η ενυδάτωση είναι η βασική φροντίδα για το καλύτερο αποτέλεσμα στην όψη του δέρματος, χωρίς φυσικά να μειώνουμε τη φροντίδα που μας προσφέρει ο καθαρισμός.

Πριν την ενυδάτωση

Καλό είναι πριν την ενυδάτωση να ακολουθούμε κάποια βήματα. Δεν επιλέγουμε απλά μία ενυδατική και την απλώνουμε. Όπως ένα χωράφι που πριν το σπείρουμε και το ποτίσουμε, προετοιμάζουμε το έδαφος να δεχτεί το σπόρο, έτσι και το δέρμα το προετοιμάζουμε να δεχτεί και να απορροφήσει τα συστατικά της εκάστοτε κρέμας.

Η τοποθέτηση της κρέμας είναι σημαντική

Η τοποθέτηση της ενυδατικής μας κρέμας είναι μία ιεροτελεστία. Απλώνουμε ανοδικά, από το ντεκολτέ προς το λαιμό και συνεχίζουμε στο πρόσωπο. Κάνουμε απαλές κινήσεις μασάζ, για να δημιουργήσουμε υπεραιμία και να εισχωρήσει καλύτερα η κρέμα.

Tip: Δεν ξεχνάμε το πίσω μέρος του λαιμού.

Tip: Απλώνουμε την κρέμα σε νωπό πρόσωπο.

Περιποίηση ανάλογα με τον τύπο δέρματος

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Είσαι μοναδική όπως και το δέρμα σου», κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τύπο δέρματος, με διαφορετικές απαιτήσεις.

Κανονικό δέρμα

Το κανονικό δέρμα έχει πολύ καλή ελαστικότητα και συνήθως δεν έχει πόρους. Η περιποίηση είναι σχετικά απλή υπόθεση. Κύριος στόχος είναι η διατήρηση της ενυδάτωσής του, δίνοντας με αυτό τον τρόπο βάση στην πρόληψη για τη μελλοντική του όψη. Πρωί και βράδυ, καθαρίζουμε το πρόσωπο με γαλάκτωμα, για να απομακρύνουμε μακιγιάζ και ρύπους, κι έπειτα το τονώνουμε με λοσιόν. Στο τέλος απλώνουμε την ενυδατική κρέμα, η οποία θα πρέπει να απαλής υφής. Μία φορά την εβδομάδα δεν ξεχνάμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απολέπιση με ελαφρύ πίλινγκ με ενυδατικά στοιχεία.

Λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα έχει έντονη γυαλάδα, ειδικά στο σημείο «Τ» δηλαδή μέτωπο-μύτη-πηγούνι. Συχνά εμφανίζει μαύρα στίγματα ή ακόμα και ακμή. Η περιποίηση στοχεύει στη μείωση της λιπαρότητας. Καθημερινά, πρωί-βράδυ, κάνουμε καθαρισμό της επιδερμίδας με σαπούνι σε υγρή μορφή ή gel ειδικό κατά της λιπαρότητας. Στη συνέχεια ακολουθεί η ενυδάτωση με προϊόντα σε ρευστές μορφές, όπως για παράδειγμα σε μορφή ορού. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται συχνά «ανανέωση» για να απομακρυνθεί το σμήγμα. Οπότε δεν αμελούμε δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον την απολέπιση.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα είναι λεπτό και σε συνδυασμό με την αφυδάτωση δημιουργούνται εύκολα ρυτίδες. Η πρόληψη στοχεύει στην ενυδάτωση. Ακόμα και τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, χωρίς οινόπνευμα για να μην αφαιρέσουμε την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Η ενυδατική κρέμα θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πλούσια, με λιπαρή υφή. Κάνουμε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ήπιο πίλινγκ, χωρίς κόκκους. Επίσης, βασικό στοιχείο της καθημερινής περιποίησης πρέπει να είναι η χρήση αντιηλιακού.

Μεικτό δέρμα

Το μεικτό δέρμα έχει χαρακτηριστικά από δύο τύπους δέρματος. Για παράδειγμα λιπαρό στο «Τ» και ξηρό στους κροτάφους. Η περιποίησή του θα πρέπει να στοχεύει και στους δύο τύπους δέρματος.

Γενικοί κανόνες

Καθώς οι εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν στην αλλοίωση του δέρματος,
δεν παραμελούμε την προστασία από τον ήλιο ειδικά οι γυναίκες που ζουν σε νησιά. Ακόμα και η εναλλαγή μεταξύ ζέστης και κρύου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, δημιουργώντας ξηρότητα.

Καλό θα είναι να κόψουμε ή έστω να μειώσουμε το κάπνισμα.

Επίσης, δεν ξεχνάμε την κατανάλωση νερού και την ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας ροφήματα που αφυδατώνουν το δέρμα όπως ο καφές, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Κάποια συστατικά που μας αφυδατώνουν, και ίσως δε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή, είναι το αλάτι, οι λιπαρές τροφές και φυσικά η ζάχαρη.

Και μην ξεχνάτε η ομορφιά περνάει από το χέρι μας!

Comments are closed.