Ένα κοινό μυστικό ομορφιάς- Το ελαιόλαδο

Ο βασιλιάς ήλιος
Ο βασιλιάς που δεν έπινε κρασί
24 Φεβρουαρίου 2019
Green book - oscars 2019
Oscars 2019 and «Green Book»
26 Φεβρουαρίου 2019
ελαιόλαδο

Απολέπιση προσώπου

Μια απάντηση στην ερώτηση φίλης: «Μα τι κάνεις και έχεις αυτήν την επιδερμίδα;» Όχι πολλά, η αλήθεια. Αναζητώντας ένα τρόπο να μη φορτώνω τον οργανισμό μου με περιττά χημικά συστατικά, βρήκα στο Διαδίκτυο το πιο απλό, αλλά και πιο αποτελεσματικό μίγμα για απολέπιση στον πρόσωπο.  Λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά ζάχαρη, ανακατεύουμε, τρίβουμε μ’ αυτό το πρόσωπό μας και το αφήνουμε μερικά λεπτά για να γίνει η σωστή ενυδάτωση. Τρίβουμε φυσικά και τα χείλη με το ίδιο μίγμα. Αν καταλάθος φάμε και λίγο, όχι απλώς δεν παθαίνουμε τίποτα, αλλά και είναι και νόστιμο! Ξεπλένουμε καλά και εφαρμόζουμε τον ορό και την ενυδατική μας. Το πρόσωπό μας θα μείνει απαλό και ενυδατωμένο. Το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει!

Ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά

Το ελαιόλαδο κάνει επίσης καταπληκτική μάσκα μαλλιών. Αν και αρχικά φοβόμουν ότι θα μου αφήσει υπολείμματα, το δοκίμασσα εφαρμόζοντάς το πριν το μπάνιο σε όλο το τριχωτό κεφαλής για μισή ώρα περίπου και τύλιξα με πετσέτα. Βέβαια όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο βαθύτερη είναι η ενυδάτωση που σου προσφέρει. Ξεπλύθηκε κανονικότατα χωρίς πρόβλημα. Το ελαιόλαδο ως μάσκα είναι τόσο επιτυχημένο που μετά το λούσιμο το φριζάρισμα είναι μηδενικό, τα μαλλιά απαλά και χωρίς βάρος και το στάιλινγκ ή στέγνωμα που κάνουμε πολύ επιτυχημένο.  

Κάτι ξέραν και οι παλιές

Η γιαγιά μου που ήταν νοσοκόμα και έζησε μέχρι τα εκατό χρησιμοποιούσε μόνο πράσινο σαπούνι για να πλυθεί, δηλαδή το σαπούνι της ελιάς. Μάλιστα στην εποχή της χρησιμοποιούσε το ελαιόλαδο ως πρακτικό φάρμακο σε περίπτωση χτυπήματος. Στην εποχή της μαμάς μου, μια φέτα ψωμί, με λίγο λάδι και ζάχαρη ήταν το απογευματικό γλύκισμα. Σαν χώρα είμαστε εξαιρετικά ευλογημένοι από ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο της διατροφής μας και είναι πολύτιμο για την υγεία μας.

Comments are closed.