Είσαι μοναδική όπως και το δέρμα σου

Ταινίες προσεχώς 07/03/2019
Ταινίες προσεχώς 7/3/2019
1 Μαρτίου 2019
Ταινίες προσεχώς 14/03/2019
Ταινίες προσεχώς 14/3/2019
11 Μαρτίου 2019
Καθαρισμός προσώπου

FreeImages.com/Matthew Bowden

Η φροντίδα του προσώπου μας είναι μία καθημερινή συνήθεια και αν δεν είναι θα πρέπει να γίνει. Πρέπει να προσέχουμε την επιδερμίδα μας για να δείχνουμε και να αισθανόμαστε όμορφες και δροσερές.

Η φροντίδα του δέρματος πρέπει να ξεκινάει σε νεαρή ηλικία. Όταν ξεκινάμε από νωρίς να καθαρίζουμε εντατικά και να ενυδατώνουμε το δέρμα μας αυτό διατηρεί τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του. Δεν είναι απαραίτητο να δούμε ξηρότητα, ερυθρότητα ή τις πρώτες ρυτίδες για να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε το πρόσωπό μας.

Τύποι δέρματος

Κάθε δέρμα είναι μοναδικό και έχει τις δικές του ανάγκες. Για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να αναγνωρίσουμε τον τύπο του δέρματός μας.

Οι τύποι του δέρματος χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες.

  • Κανονικό
  • Ξηρό
  • Λιπαρό
  • Μεικτό

Χαρακτηριστικά

Κάθε ένας από τους παραπάνω τύπους δέρματος έχει κάποια χαρακτηριστικά.

Το κανονικό δέρμα είναι λείο, ομοιόμορφο, χωρίς πόρους και χωρίς γυαλάδα.

Το ξηρό δέρμα είναι λεπτό, θαμπό και τραχύ. Αν ανήκετε στις γυναίκες που έχουν αυτό τον τύπο δέρματος θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα το πόσο επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Ο ήλιος και το κρύο δημιουργούν μία αίσθηση «τραβήγματος». Επίσης, η όψη του είναι πιο αφυδατωμένη. Οι πόροι στις ξηρές επιδερμίδες είναι συνήθως σφικτοί.

Το λιπαρό δέρμα έχει ανοιχτούς πόρους. Η έκκριση σμήγματος είναι σύνηθες φαινόμενο. Το δέρμα είναι πιο παχύ και συχνά παρουσιάζει μία έντονη γυαλάδα.

Το μεικτό δέρμα παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του κανονικού τύπου δέρματος με κάποιες διαφοροποιήσεις. Στην περιοχή του «Τ», όπως λέγεται, δηλαδή το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι εμφανίζεται λιπαρότητα. Ενώ στα μάγουλα και στην περιοχή των κροτάφων υπάρχει τάση ξηρότητας.

Ποιον τύπο δέρματος έχω;

Για να διαπιστώσουμε σε ποιον τύπο δέρματος ανήκουμε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας, απομακρύνοντας ρύπους και μακιγιάζ. Αφού αφήσουμε να περάσει περισσότερη από μισή ώρα, παρατηρούμε την όψη. Προσέχουμε αν υπάρχει γυαλάδα ή αίσθηση τραβήγματος. Με τα ακροδάκτυλά μας πιέζουμε το δέρμα για να δούμε την ελαστικότητά του καθώς και την υφή του. Η αναγνώριση του δικού μας τύπου μάς επιτρέπει να το φροντίζουμε σωστά και να καλύπτουμε τις δικές του ανάγκες.

Οι γυναίκες με κανονικές ή και μεικτές επιδερμίδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα καθαρισμού με ελαφριές υφές όπως για παράδειγμα γαλάκτωμα.

Όσες πάλι έχετε ξηρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα με πλούσιες υφές και λοσιόν και γαλάκτωμα με ενυδατικά στοιχεία. Θα πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα γιατί έτσι θα ενταθεί η ξηρότητα.

Οι κοπέλες με λιπαρό δέρμα καλό είναι να χρησιμοποιούν προϊόντα με ρευστή υφή. Πολύ σημαντική είναι η επιλογή των προϊόντων καθαρισμού, τα οποία θα πρέπει να είναι από αυτά που ξεβγάζονται και δε μένουν στην επιδερμίδα. Ο κύριος σκοπός είναι η μείωση της λιπαρότητας γι’ αυτό προτιμήστε σαπουνάκια που κάνουν ήπιο αφρό.

Αφού ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό του προσώπου, ξεπλένουμε με χλιαρό ή κρύο νερό. Απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα όσο το δέρμα είναι ακόμα λίγο υγρό, με τον τρόπο αυτό θα φυλακίσουμε την υγρασία. Δίνουμε λίγη προσοχή κατά την τοποθέτηση της κρέμας. Κάνουμε κυκλικές ανοδικές κινήσεις, από την περιοχή της μύτης προς τους κροτάφους, σε ότι αφορά τα μάγουλα. Την ίδια τακτική ακολουθούμε και στο μέτωπο. Δεν ξεχνάμε ποτέ να ενυδατώνουμε το λαιμό και το ντεκολτέ.

Την επόμενη εβδομάδα, η πολύ καλή μας φίλη και αισθητικός, θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση του προσώπου μας.

Και μην ξεχνάτε η ομορφιά περνάει από το χέρι μας!

Comments are closed.